Държавната агенция за закрила на детето обнови мерките за контрол

...
Държавната агенция за закрила на детето обнови мерките за контрол
Коментари Харесай

Агенцията за закрила на детето започва онлайн проверки

Държавната организация за протекция на детето обнови ограниченията за надзор за съблюдаване на правата на детето и започва осъществяването на отдалечени онлайн инспекции. Това визира инспекциите във всички учебни заведения, детски градини и ясли, центрове за поддръжка за личностно развиване, лечебни заведения, дирекции "Социално подкрепяне " и всички снабдители на обществени услуги за деца, оповестиха от пресцентъра на ДАЗД.
Новият метод на регулиране ще се прави посредством продан на документи в системата за несъмнено електронно връчване, както и с предаването на материали посредством криптирани файлове.
От страна на Агенцията са основани и условия за осъществяване на беседи посредством видеоконферентна връзка според от опциите на проверяваните. На база на резултатите от отдалечените онлайн инспекции ще може да се издават наставления, в случаите на открито нарушаване, с посочен период за осъществяване, както и методически инструкции и/или рекомендации. С резюмета от тях ще бъдат уведомявани и други способени органи.
Този метод на работа от страна на ДАЗД се постанова по рекомендациите на Националния действен щаб против разпространяването и заплахата от COVID-19. Той ще се употребява и в бъдеще в обстановка на изключително състояние или случай на неотложност.
Първата отдалечена онлайн инспекция на инспекторите от ДАЗД се прави в дирекция "Социално подкрепяне " по предписание на Окръжната прокуратура във връзка случай на извеждане на дете и настаняването му в приемно семейство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР