Държавната агенция за закрила на детето незабавно изпрати екип за

...
Държавната агенция за закрила на детето незабавно изпрати екип за
Коментари Харесай

Агенцията за закрила на детето се самосезира след трагедията с удавените деца в Бургас


Държавната организация за протекция на детето неотложно изпрати екип за спешна намеса в гр. Бургас. Агенцията се самосезира от информация в медиите за трагичните произшествия в морето и две деца изгубиха живота си. В рамките на вчерашния ден ДАЗД реализира връзка с органите за протекция на локално равнище и прокуратурата, оповестиха от ДАЗД.

Установи се, че по-малкото дете е на 12 години и дружно с братчето си е настанено в Център за настаняване от фамилен вид за деца без увреждания “Ронкали ”, гр. Бургас, преди време след акт на принуждение с летален излаз в фамилията. Двама опитни психолози в спешни обстановки работят на място за превъзмогване на контузията от нещастието с всички деца, настанени в центъра, както и с личния състав, който се грижи за децата там непрекъснато.

Днес от ДАЗД се прави и инспекция, с цел да се посочи, по какъв начин детето е напуснало услугата, от кого е било съпроводено по време на излизането му на разходка отвън центъра и всички условия към случая. Предстои да се обясни и по какъв начин се подсигуряват сигурността и сигурността на децата в центъра, както и доколко дава отговор на условията и стандартите обществената услуга. Екипът на ДАЗД ще окаже и методическа поддръжка на работещите, за превъзмогване на компликациите и проблемите.

ДАЗД потърси за подпомагане дирекция „ Социално подкрепяне “ в Бургас, с цел да окаже поддръжка на фамилията на 17-годишното момче, което също загуби живота си в морето.

Ежегодно Агенцията се обръща към всички кметове в България, в качеството им на органи по протекция на децата, които имат отговорности да подхващат ограничения за обезпечаване сигурността на децата на територията на съответната община, поради настъпващия летен сезон и почивка на децата, а точно за обезопасяване на водни площи, водоеми и други.

Държавната организация за протекция на детето изрича своите съболезнования на родителите, околните, приятелите, съучениците и преподавателите на без време умрелите деца.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР