Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД)ще си партнира с

...
Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД)ще си партнира с
Коментари Харесай

Държавната агенция за закрила на детето с нов партньор за национална телефонна линия за деца 116 111

Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД)ще си партнира с Виваком в построяването на напълно нов програмен продукт за ръководство на Центъра за позвънявания на Националната телефонна линия за деца 116 111.

Линията на Агенцията за протекция на детето работи непрекъснато, 7 дни в седмицата и е безвъзмездна за трите мобилни оператора. Тя дава опция на деца и възрастни да оповестят за дете в риск, както и да споделят своите въпроси и проблеми и да получават препоръки и психическа поддръжка от консултантите.

Новият програмен продукт разрешава елементарно пренасочване на позвъняванията на линията към незабавен номер 112 и Районите ръководства на Министерство на вътрешните работи, Отделите за протекция и други институции без това да прекъсва работата на консултантите в нея. Подобрението в системата е належащо, с цел да може тя да устоя на по-голямо натоварване и бъдат признати оптимален брой позвънявания, с цел да се окаже поддръжка на всяко дете в риск.

Цялото решение действа във високо предпазена среда - от CLOUD-базираната сървърна среда, предоставена от Виваком, до работните места на консултантите. Новият програмен продукт генерира огромен брой информации и статистики на позвъняванията, което покачва успеваемостта на реакцията. Националната телефонна линия за деца обезпечава цялостна отбрана на данните и подсигурява анонимност на позвъняванията. На нея се вършат и съвещания за приемане на информация за съответен случай на дете в риск, а също и се оказва психическа поддръжка на деца и фамилии.

Важно е да се знае, че е отговорност на всеки, който има информация за измъчвано дете или дете в риск, да подаде сигнал към съответните органи или непосредствено на телефон 116 111, с цел да подкрепи битката против насилието над деца.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР