Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) ще предложи нормативни

...
Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) ще предложи нормативни
Коментари Харесай

Нормативни промени ще завишат контрола за деца на спортни мероприятия

Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) ще предложи нормативни промени за повишение на контрола при наличието на деца на спортни мероприятия. Това стана ясно на извършена работна среща в Агенцията с представители на Българския футболен съюз, Столична община, Столична дирекция на вътрешните работи, Агенцията за обществено подкрепяне, охранителни компании и други, по отношение на последния случай на деца с изрисувани свастики по време на футболната среща Левски-Славия.

Промените ще включват възбрана за знаци на насилието и свастики, отбрана на децата на спортни мероприятия, наказания за родителите. Целта няма да бъде да спрем децата да вървят на спортни събития, а да няма повече сходни обстановки, сплотиха се представителите в срещата. В момента върху двете момчета от футболната намира се оказва отрицателно въздействие и са посочени като образци за неприятно държание, което им оказва душевен тормоз. Реално виновността не е тяхна, а на родителите, обясниха експертите.

Предстои да бъдат направени осведомителни материали, които да се популяризират на жителите преди спортни мероприятия за правата на децата. ДАЗД създава концепция за клип, който да се пуска на таблата преди всяка спортна среща и да призовавава публиката за толератност поради наличието на малолетни и малолетни. Малките момчета, които гонят топките по терена, да излизат с тениски „ Не на насилието “. Експертите се схванаха още да бъде проведена национална среща сред ДАЗД, БФС, АСП, Министерство на вътрешните работи със спортните и почитател клубове и федерации по отношение на насилието на деца по време на спортни събития.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР