Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) потърси информация по

...
Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) потърси информация по
Коментари Харесай

ДАЗД с призив към родителите да не оставят децата си на случайни

Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) потърси информация по проблема с двегодишното момиченце, за което се твърди, че е било оставено единствено на Витоша. В тази връзка от Агенцията излязоха и със специфичен апел към родителите, съобщи БГНЕС.
Ето какво споделят от ДАЗД:
Във връзка със сигнал в медиите за случай с дете, което е било поверено на чиновници в Детско студио „ Пипи “, гр. София, бихме желали да се обърнем към всички родители, с зов да са извънредно деликатни, на кого поверяват децата си.

Родителите би трябвало да са уверени в професионалните и личностни качества на възпитателя, на който ги оставят. Този чиновник би трябвало да е способен и добре квалифициран, с цел да може да даде качествени грижи на най-ценното в живота на всички нас – децата ни.

Децата са нашето „ на следващия ден “, те осмислят забързаното ни всекидневие, за това сме длъжни да пазиме правото им на детство, в което има топлина, непосредственост и сигурност.

От изключителна значимост е да се уверим, че децата ни са в ръцете на хора, които имат уместно обучение и подготовка, тъй като опазването на живота и здравето на им е от първостепенно значение за всички нас.

Държавна организация за протекция на детето /ДАЗД/, предприе дейности за търсене на виновните лица за случая с двегодишното дете, като първо е тествана информацията, дали това е частна детска градина и е открито, че Детско студио „ Пипи “, няма позволение за осъществяване на сходна активност в Министерство на образованието и науката /МОН/.

От интернет страницата на студиото е видно, че услугите се оферират на адрес, находящ се в регион „ Оборище “, гр. София и са изпратени писма по подготвеност за предприемане на нужните дейности до:

Кмета на Столична Община; Столична районна здравна инспекция; Агенция по сигурност на храните (БАБХ); Дирекция „ Социално подкрепяне “ – Оборище, на чиято територия се намира детския център; Национална организация за приходите, с оглед осъществяване на инспекция за постоянна комерсиална дейност; Уведомен е началникът на 05 районно управление (на МВР) – Столична дирекция на вътрешните работи за предприемане на дейности по подготвеност, за повърхностно отношение и неглижиране на детето от страна на чиновниците в детския център; Сезиран е изпълнителният шеф на Изпълнителна организация „ Главна ревизия по труда “ за предприемане на ограничения и дейности по отношение на осъществяването и спазването на условията на трудовото законодателство за професионална подготвеност при работа с деца.

В извършен телефонен диалог с шефката на Детско студио „ Пипи “, като по нейни данни, това не е частна детска градина, а детски клуб, в който се поставят грижи за деца на близки и познати, за което се заплаща почасово по 5 лв..

Отбелязано е, че през по-голямата част от всекидневието си децата биват извеждани в паркове, планини, музеи и други На интернет страницата на детския център са оповестени месечни такси, както и цени за даване на храна за децата.

В качеството си на орган, който лицензира услуги за деца, бихме желали да подчертаем, че частните занимални не се управляват от институциите като Държавна организация за протекция на детето и да предупредим жителите да бъдат извънредно бдителни по отношение на опита и отговорността, които им оферират чиновниците в детските заведения.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР