Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ остро осъжда и

...
Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ остро осъжда и
Коментари Харесай

Агенция за закрила на детето: Сигнализирайте, ако знаете за насилие над дете

Държавната организация за протекция на детето /ДАЗД/ остро осъжда и се опълчва на всевъзможен тип принуждение над деца, декларират от Агенцията в изказване, публикувано до медиите.

Последните дни бяха белязани от извънредно тежки такива случаи, за жалост, единият от които - с съдбовен край за едно дете, напомнят от ДАЗД.

Държавната организация за протекция на детето остава непримирима към всяка обстановка, която може да е опасност за дете, където и да се намира то - у дома, в учебно заведение, на което и да е публично място, се показва в изказването.

" Защитата и правата на децата, тяхната опция за пълноценно развиване са ясно написани в българското законодателство, само че най-важното е всички ние, като жители и експерти, в никакъв случай да не забравяме, че наша обща отговорност е да пазим децата ни, да се грижим за тях с доста обич и да не оставаме безучастни, в случай че забележим или знаем, че някъде има дете в риск ", показват от ДАЗД.

Всеки жител може да извърши своя дълг и да алармира анонимно и гратис до Държавната организация за протекция на детето на Националната телефона линия за деца 116 111, в случай че знае за принуждение над дете, или че дете се намира в неволя. На телефона работят висококвалифицирани експерти, които имат бърза връзка с отделите за протекция на Агенцията за обществено подкрепяне и районните ръководства на Министерство на вътрешните работи, и които оказват психическа помощ гратис 24 часа в денонощието, допълват от ДАЗД.

Държавната организация за протекция на детето се е самосезирала през днешния ден във връзка на репортажи в печатни и електронни медии за над дете от други деца в София. От страна на ДАЗД незабавно са известени шефът на дирекцията " Социално подкрепяне " - Красно село, и началникът на Шесто РУ-СДВР, за предприемане на дейности по подготвеност.

Дирекцията " Социално подкрепяне " има пълномощия да работи на терен - както с детето, жертва на принуждение, по този начин и с децата, които са го упражнили.

Възможно е да бъде призован и Координационен механизъм за принуждение, с специалисти от всички способени институции - Министерство на вътрешните работи, прокуратурата, " Социално подкрепяне " и представител на общинската администрация, с цел да се откри най-точният метод за работа с всички забъркани в тази ситуация. Членовете на този мултидисциплинарен екип могат да предложат и съответните санкции за причинителите на похищението.

Водещото при всички случаи е оптималната отбрана на децата, като за задачата те могат да бъдат ориентирани към прилагане на обществени услуги - както за поддръжка, по този начин и за превъзмогване на агресивното държание.

" Нека всички станем непримирими, бдителни и оказващи поддръжка на децата в риск! ", декларират от ДАЗД.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР