Държавната агенция за метрологичен и технически надзор прави проверка на

...
Държавната агенция за метрологичен и технически надзор прави проверка на
Коментари Харесай

Агенцията за технически надзор проверява спинерите

Държавната организация за метрологичен и механически контрол прави инспекция на спинерите, излиза наяве от известие на контролния орган. Антистрес продуктите имат игрови функционалности и би трябвало да дават отговор на условията на наредбата за играчките.

В плен на въртящата се полуда Hand Spinner
 
 спинер БГНЕС, списък
Фиджет спинерът, хенд спинерът или просто спинерът е най-новият известен артикул, който се популяризира доста бързо измежду децата и у нас. Основната му приложимост е да оказва помощ на деца със синдром на недостиг и на деца, страдащи от аутизъм, само че той от ден на ден се популяризира и като играчка.
 
В хода на инспекцията от ДАМТН ще се следи за законосъобразното стартиране на продуктите на пазара. Проведени проучвания в трети страни демонстрират, че в някои случаи моделите съдържат наднормено количество олово и живак. Затова в хода на инспекциите ще бъдат взети артикули, които ще бъдат подложени на спомагателни изпитвания.
 
 спинер БГНЕС, списък
 ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ СПИНЕРИТЕ
 
Тази категория артикули попадат в обсега на Наредбата за значителните условия и оценяване сходството на играчките (НСИОСИ). Изключително значимо e да се знае че:

- съществува заплаха от пострадване на откритите елементи на тялото при игра;

- продуктът изисква добра координация;

- не е подобаващ за деца под 36 месеца;

- някои модели имат електрическа функционалност, захранвана с акумулатори вид бутон или R1, които не би трябвало да са налични без инструмент или с две самостоятелни движения;

- съдържат олово и живак, в материала от който са направени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР