Държавната агенция за метрологичен и технически надзор обяви началото на

...
Държавната агенция за метрологичен и технически надзор обяви началото на
Коментари Харесай

"Безопасна Коледа" започва проверки за опасни стоки

Държавната организация за метрологичен и механически контрол разгласи началото на обичайна акция " Безопасна Коледа ", която всяка година следи пазара на детски електрически играчки, светлинни гирлянди и пиротехническите произведения, оповестява БНР.

Във фокуса на инспекциите са едни от най-търсените артикули по коледните и новогодишни празници. Инспекторите от Главна дирекция " Надзор на пазара " на Агенцията ще ревизират главно за съществуването на маркировки за сходство, указания за приложимост, название и адрес на производителя и търговеца, пуснали продуктите на пазара, за характерните за всеки артикул предупредителни текстове, свързани с безвредната приложимост.

При съществуването на механически неизправни артикули ще се издават заповеди за прекъсване на тяхното разпространяване.

От Държавната организация за механически и метрологичен контрол оповестяват, че в границите на акцията през предходната година са тествани повече от 530 продукта. При 200 от тях са открити недостатъци, които могат да бъдат рискови за потребителите. Съставени са 94 акта.

На търговците са издадени заповеди за прекъсване от продажба на 50 продукта. Инспекторите на Агенцията предизвестяват, че по време на предпразничния интервал на пазара се популяризират доста евтини артикули с неразбираем генезис и приканват потребителите за внимание.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР