Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) започва проверка

...
Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) започва проверка
Коментари Харесай

Агенцията по метрология проверява фиджет спинърите

Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) стартира инспекция на известните антистерс играчки наречени "фиджет спинър”, оповестяват от организацията. Играчките би трябвало да дават отговор и на условията на Наредбата за основни условия и оценяване сходството на играчките, предад бТВ.

Проверката е инициирана от ДАМТН като в нейния ход ще се следи за законосъобразното стартиране на продуктите на пазара. Проведени проучвания в трети страни демонстрират, че в някои случаи моделите съдържат наднормено количество олово и живак. Затова в хода на инспекциите ще бъдат взети артикули, които ще бъдат подложени на спомагателни изпитвания.

Открити бяха няколко спинъри, които са елементарно чупливи, а други нямат нужната маркировка, че са тествани и дават отговор на условията на сигурност.

Фиджет спинерът, хенд спинерът или просто спинерът е най-новият известен артикул, който се популяризира доста бързо измежду децата и у нас. Основната му приложимост е да оказва помощ на деца със синдром на недостиг и на деца, страдащи от аутизъм, само че той от ден на ден се популяризира и като играчка.

Тази категория артикули попадат в обсега на Наредбата за значителните условия и оценяване сходството на играчките (НСИОСИ).
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР