Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) започва от

...
Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) започва от
Коментари Харесай

Национална кампания „Безопасна Коледа“

Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) стартира от 20-и ноември национална акция „ Безопасна Коледа “.

Проверките на държавните инспектори ще засягат сигурността на най-търсените артикули по време на коледните и новогодишните празници - играчки, електрически светлинни гирлянди и пиротехнически произведения.

По време на акцията инспекторите на ДАМТН ще извършат взаимни инспекции в градовете на територията на цялата страна. Ще се ревизират търговски обекти, в които са съсредоточени огромни потребителски потоци.

При инспекциите ще се следи за съществуване на маркировка за сходство, директива за приложимост, официални и забележими несъответствия при играчките, които могат да се открият по време на инспекцията. Ще се обръща внимание и за съществуване на оповестени механически параметри, позволяващи безвредна приложимост на светлинните гирлянди.

Анализът на резултатите от извършената акция „ Безопасна Коледа “ в миналата 2018 година сподели, че във краткотрайно разкрити търговски обекти, в предпразничния интервал на пазара се популяризират несъответстващи играчки и светлинни гирлянди от невисок ценови клас. Те са били и с неразбираем генезис. На съображение на разбора на тези обстоятелства, ще се организира и акцията „ Безопасна Коледа 2019 “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР