Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) стартира националната

...
Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) стартира националната
Коментари Харесай

ДАМТН стартира националната кампанийна проверка „Безопасно лято“ 2018

Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) започва националната кампанийна инспекция „ Безопасно лято “ 2018 за пета поредна година.

Инспекциите, които стартират от през днешния ден, ще подчертават върху разпространението на помощните средства за образование по плуване за деца, като ще се следи за безвредното на продукта в комерсиалната мрежа. И тази година акцията започва в огромните регионални градове и морските курорти, където предлагането и търсенето на подобен вид артикули е максимален.

По време на „ Безопасно лято “ 2017 инспекторите на организацията са направили инспекции на над 349 разнообразни артикули, като за 97 от тях е открито, че не дават отговор на условията.

Агенцията е съставила 73 броя Акта за определяне на административни нарушавания на обща стойност 25 550 лева
Сред най-честите нарушавания, които инспекторите на организацията са установили са били: липса на съдебна експертиза маркировка, която демонстрира, че продуктът е създаден според одобрените европейски стандарти; липса на указания на български език; липса на декларация за сходство, за продуктите, при които тя наложително би трябвало да ги придружава; липса на наложителните предупредителни текстове, свързани с безвредната приложимост или без превода им на български език; липса на информация за название и адрес на виновния икономическия оператор, което е значимо, което разрешава да се наблюдава произхода на продукта.

Поясите за ръце са помощни средства за образование по плуване на децата, които попадат в групата на едни от най-използваните персонални защитни средства в сезона на идните летни почивки край морето или басейните.

Те са предопределени да подкрепят начинаещите при плуване и придвижването им във водата и би трябвало да подсигуряват сигурността им. Затова е доста значимо при тяхната направа да са спазени всички условия, тъй като от тях зависи животът и здравето на децата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР