Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) спря от

...
Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) спря от
Коментари Харесай

ДАМТН спря от експлоатация газоснабдителна станция в Стамболийски

Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) спря от употреба автомобилна газоснабдителна станция. След получен сигнал от жител и неочаквана инспекция на инспекторите на организацията е открито, че на нея се прави пълнене на бутилки за битови потребности, което е неразрешено от закона. Констатирано е и че станцията се експлоатира без осъществен годишен обзор на инсталацията за пропан-бутан.

По време на инспекцията инспекторите на ДАМТН са открили съществуване на два броя устройства за пълнене на бутилки вид БВГ 27 dm3 и 5 dm3, от колонката за зареждане на автомобилни газови уредби. Двете пълначки са иззети с протокол за изземване, за което ще бъдат формирани актове за определяне на административно нарушаване.

ДАМТН припомня на жителите, че когато отиват до близката бензиностанция или газостанция, с цел да изпълнят газовата си бутилка с това освен нарушават закона, само че и заплашват живота и здравето на себе си и най-близките си хора. Единствено на избраните пунктове за пълнене на бутилки, експерти вършат спомагателен външен обзор на продукта и дават умозаключение за риска от използването му, според от неговото положение.

Също по този начин всяко пълнене на бутилката на пълначна станция се отбелязва в специфичен дневник, в който се вписва и номера на бутилката и периода на годността ѝ. Периодично се ревизира и вентила на бутилката с пенообразуващо веществото, с цел да предотврати пропускане/изтичане на газ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР