Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) не може

...
Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) не може
Коментари Харесай

ДАМТН не знае актуалното състояние на критичните язовири

Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) не може да даде информация за настоящата картина на положението на язовирите, които са в листата на сериозните.

Това стана ясно от думите на шефа на ДАМТН Петър Горновски пред публицисти преди присъединяване си в кръгла маса на тематика " Управление и безвредна употреба на язовирите в Република България ".

Шефът на ДАМТН изясни, че организацията е контролен орган, който дава наставления, актува нарушителите и санкционира, само че не дава настояща картина за положението на сериозните язовири.

" Органите, виновни за поддръжката на оборудванията на язовирите, са притежателите им. Ние сме за това да сътворяваме организация и да пожелаваме от притежателите на уреди на язовирите да ползват разнообразни ограничения ", безапелационен беше Горновски.

Въпреки това Петър Горновски е безапелационен, че в последните години положението на язовирите се усъвършенства, макар че има какво още да се направи.

По време на събитието ще участват доста институции, които могат да оказват помощ в една добра и бъдеща съгласуваност сред всички звена, които дават отговор за техническата и безвредната употреба на язовирните уреди.

Горновски посочи, че проблематиката е доста необятна и има потребност от готови фрагменти за безвредната употреба на язовирните уреди и стените. Много са сложни проблемите, които би трябвало да бъдат обхванати, акцентира той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР