Държавната агенция ТАСС отбеляза днешния опит на правителството да привлече

...
Държавната агенция ТАСС отбеляза днешния опит на правителството да привлече
Коментари Харесай

ТАСС забеляза, че Костадинов сравнява България с Украйна преди 10 години

Държавната организация ТАСС означи днешния опит на държавното управление да притегли вниманието на институциите и медиите върху езика и езиковите структури, които се използват от представители на партия " Възраждане ". Руската държавна организация брифира на малко изказването в Министерски съвет и дава отговора на водача Костадин Костадинов.

Руските организации рядко виждат протичащо се в нашата страна, като по традиция дават думата на посланика си у нас Елеонора Митрофанова и то когато към нея има някакъв скандал. Рядко и най-много с произшествия като този с гърмежа в склада на Емилиян Гебрев, България влиза в полезрението на съветските вести.

Този път ТАСС обаче прави даже и изявление с Костадинов. Изведените акценти от този диалог обаче са показателни - Костадинов акцентира, че неговата организация не прави противозаконни дейности и акцентира, че новото държавно управление работи против ползите на страната и не съставлява ползите на българския народ. Повтарят се думите, че ръководещите показват ползите на американското посолство.

" Това, на което сме очевидци сега в България, доста наподобява на дейностите на Съединени американски щати в Украйна преди 10 години, когато те безусловно взривиха страната. Смятам, че посолството на Съединени американски щати и българското правителство искат да трансфорат България във втора Украйна, ние ще се опитаме да предотвратим това ", цитира ТАСС думи на Костадинов.

Костадинов акцентира, че партията му не признава легитимността на новото държавно управление и е належащо да се проверяват членовете на кабинета по съмнение в държавна измяна.

Уверява и че " Възраждане " се трансформира в първа политическа мощ.

ТАСС дава и следния подтекст, News.bg го цитира буквално: Партия " Възраждане " е третата по известност политическа партия в България, като съгласно последните социологически изследвания е подготвена да бъде подкрепена от към 15% от гласоподавателите. Партията се застъпва за приоритет на националните ползи на страната във външната политика и се опълчва на военната помощ за Украйна. Привържениците на Възраждане са събрали към 600 000 подписа в поддръжка на референдум за опазване на националната валута - българския лев, и надлежно за отвод от присъединение към еврозоната, който би трябвало да бъде утвърден от Народното събрание.

Припомняме, че не за първи път водачът на Възраждане говори за Майдана в Украйна.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР