Държавната агенция Национална сигурност проверява договор за прехвърляне на вземания

...
Държавната агенция Национална сигурност проверява договор за прехвърляне на вземания
Коментари Харесай

ДАНС проверява договор на ДКК

Държавната организация " Национална сигурност " ревизира контракт за прекачване на вземания на Държавната консолидационна компания (ДКК). Има опасения, че с този контракт Министерството на стопанската система може да бъде ощетено с 50 млн. лева

Изпълнителният шеф на ДКК Венцислав Димитров алармира за изчезнали документи от архива на сдружението, които са решаващи по водещ търговски спор за заплащане на 75 милиона лв..

Държавното сдружение купува за 25 милиона лв. отговорности и чака да завоюва от договорката 50 милиона, които обаче след изгубването на анексите към договорите, може да се трансфорат в минус за компанията и за принципала - Министерството на стопанската система, изясни Венцислав Димитров.

" Купувачът купува едно съществуващо правно отношение, което е със счетоводни записвания. Счетоводните записвания са тези, които дават изясненост, че някой е получил тези пари и някой ги дължи на някой различен. Две трети е отстъпката.

Отстрани видяно, това е една доста преференциална комерсиална договорка. Ако гледаме строго видяно контракта за заем или за кредитното отношение, там е посочен един падеж - датата хикс, която е 5 години плюс нещо си. Изтичайки тези 5 години на падежа, длъжникът споделя: " Да, аз ти дължа тези пари, само че не, няма да ти ги платя, тъй като са изтекли 5 години ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР