Държавната агенция Национална сигурност (ДАНС) започва проверка по случая за

...
Държавната агенция Национална сигурност (ДАНС) започва проверка по случая за
Коментари Харесай

И ДАНС започна проверка за камиона, взривен на Кримския мост

Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) стартира инспекция по случая за камиона, който беше взривен на Кримския мост. Контраразузнавателната работа ще ревизира маршрута на камиона, с цел да откри дали той в действителност е минавал през България.

В неделя Русия замеси страната в следствието по случая, откакто ръководителят на съветския Следствен комитет Александър Бастрикин разгласи на среща с президента Владимир Путин, че маршрутът на камиона е почнал от България и е минал през Грузия, Армения, Северна Осетия и Крайнодарския завършек на Русия. По думите му детонацията на моста в Крим е " терористичен акт ".

Твърдението на съветските управляващи е и повода, поради която ДАНС се заемат със случая. Проверката е почнала незабавно след постъпването на информацията и е станала по предписание на служебния министър председател Гълъб Донев. От служебният кабинет оповестиха по-рано, че, взривен на Кримския мост, и са изискали информация от специфичните служби.

За осъществяваната инспекция е известена и българската прокуратура. По-рано в понеделник водачът на ГЕРБ Бойко Борисов изключи да има " българска диря " в случилото се, а от Българска социалистическа партия провокираха президента Румен Радев " да даде явен отговор за какво България участва в информацията, изнесена от съветска страна за гърмежа на Кримския мост ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР