Държавната агенция Електронно управление (ДАЕУ) разпространи съвети и най-добри практики

...
Държавната агенция Електронно управление (ДАЕУ) разпространи съвети и най-добри практики
Коментари Харесай

Държавата даде съвети за киберсигурност при работа у дома


Държавната организация " Електронно ръководство " (ДАЕУ) популяризира препоръки и най-хубави практики за киберсигурност до администрациите, бизнеса и жителите, работещи вкъщи.

За доста организации и компании това е първият път, когато имат чиновници, работещи отдалечено, което допуска неналичието на инструкции по какъв начин да предпазят информацията и устройствата си от киберзаплахи.

Използвайте управител на пароли , предлагат от ДАЕУ. Мениджърът на пароли е метод за отбрана на всички онлайн сметки и пароли на екипа. LastPass и 1Password са две от най-популярните системи за ръководство и за предпазване на криптирани пароли онлайн.

До доста известни бизнес софтуерни платформи се реализира достъп през сървър (наричан и облак), което обезпечава доста преимущества за екипите, работещи отдалечено - като безпроблемно съдействие и шерване.

Недостатъкът обаче е, че може да бъде по-лесно за някой, който не е чиновник, да се показа за консуматор и да получи достъп до същите данни. Двуфакторната автентификация е способ, при който потребителят би трябвало да даде две доказателства: нещо, което знае (като парола), и нещо, което има (например мобилен телефон, който генерира неповторим код).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР