Държавната агенция Електронно управление (ДАЕУ) разпространи съвети и най-добри практики

Държавната агенция Електронно управление (ДАЕУ) разпространи съвети и най-добри практики ...

Държавата даде съвети за киберсигурност при работа у дома.


Държавната агенция "Електронно управление" (ДАЕУ) разпространи съвети и най-добри практики за киберсигурност до администрациите, бизнеса и гражданите, работещи у дома.

За много организации и компании това е първият път, когато имат служители, работещи дистанционно, което предполага липсата на указания как да предпазят информацията и устройствата си от киберзаплахи.

Използвайте мениджър на пароли, препоръчват от ДАЕУ. Мениджърът на пароли е начин за защита на всички онлайн акаунти и пароли на екипа. LastPass и 1Password са две от най-популярните системи за управление и за съхранение на криптирани пароли онлайн.

До много популярни бизнес софтуерни платформи се осъществява достъп през сървър (наричан и облак), което осигурява много предимства за екипите, работещи отдалечено - като безпроблемно сътрудничество и споделяне.

Недостатъкът обаче е, че може да бъде по-лесно за някой, който не е служител, да се представи за потребител и да получи достъп до същите данни. Двуфакторната автентификация е метод, при който потребителят трябва да предостави две доказателства: нещо, което знае (като парола), и нещо, което има (например мобилен телефон, който генерира уникален код).

Източник: mediapool.bg