Държавната агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ) е създала алтернативна възможност за

...
Държавната агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ) е създала алтернативна възможност за
Коментари Харесай

ДАЕУ предлага алтернативно решение за електронен обмен на документи


 ДАЕУ предлага различно решение за електронен продан на документи

Държавната организация „ Електронно ръководство “ (ДАЕУ) е основала различна опция за реализиране на електронен продан на документи. Това краткотрайно решение е ориентирано към администрациите, които към този момент не разполагат с механически запас, с цел да се включат посредством своите документооборотни системи в Системата за електронен продан на известия (СЕОС) в открития от закона период до 1 ноември.

За задачата е осъществена интеграция на Системата за електронен продан на документи със Системата за несъмнено електронно връчване (е-Връчване: https://edelivery.egov.bg), също поддържана от Агенцията. Интеграцията на двете системи ще разреши на към 30 административни структури, които към момента не разполагат със лични системи за електронен документооборот или с нужните им запаси, да спазят законовите условия. Те би трябвало да подадат електронно Заявление за основаване на профил в Система за несъмнено електронно връчване и интеграция в Система за електронен продан на известия (за повече информация: https://e-gov.bg/bg/119).

 ДАЕУ предлага различно решение за електронен продан на документи

ДАЕУ припомня, че със свое решение от 24 октомври кабинетът задължи до 30 ноември т.г. всички централни администрации и подопечните им структури да записват свои профили в Системата за е-Връчване. По този метод се дава софтуерна опция за взаимоотношение на жителите, на бизнеса и на административните органи по електронен път, както и за заявяване и доставка на електронни административни услуги и изпращане и приемане на електронни документи към и от администрациите.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР