Държавната агенция "Архиви" получи днес дарение от лични документи на

...
Държавната агенция "Архиви" получи днес дарение от лични документи на
Коментари Харесай

Държавният архив получи лични документи на Светлин Русев

Държавната организация "Архиви " получи през днешния ден подаяние от персонални документи на художника Светлин Русев (1933-2018).

Дарените документи са свързани с институции като Съюза на българските художници, Националната художествена изложба, Комитета/Министерството на културата, Националната изложба за задгранично изкуство, Националната художествена академия, Българската академия на науките. Има правосъдни каузи, публична и неофициална преписка от 50-те години на 20-и век до 2018 година, ръкописи и разпечатки на текстове на Светлин Русев - негови изявления, отчети, слова за откривания на изложения, разновидности на изявленията, преписка, фотоархив, персонални документи на други известни персони от българския културен и публичен живот. Част от материалите са свързани с креативната активност на Русев отвън България.

В днешния Международен ден на архивите бяха раздадени грамоти и почетни знаци. За четец на годината бе отличен Иван Иванов, употребявал 4311 архивни единици и посетил читалнята в София общо 125 пъти.

Анна Христоскова-Герджикова бе наградена поради дарените от нея документи на родителите й Петър и Златка Христоскови, както и на нейния дядо акад. Михаил Арнаудов.

Славка Палагачева - основен преподавател и учител в СУ "Св. Св. Кирил и Методий " - Смолян, бе отличена за приноса й в популяризирането на националното архивно благосъстояние с проведените от нея изложения и ръководения от нея клуб "Съхрани българското ".

Държавната организация "Архиви " награди също свои чиновници и екип на годината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР