>Държавна опера Бургасул. Климент Охридски N20 коментара за Държавна опера

...
>Държавна опера Бургасул. Климент Охридски N20 коментара за Държавна опера
Коментари Харесай

Диригент от Нова Зеландия застава начело на оркестъра на Държавна опера – Бургас за Травиата

> Държавна опера Бургасул. " Климент Охридски " N2

0 коментара за Държавна опера Бургас Диригентът от Нова Зеландия Сара Бисли Шнайдер застава отпред на оркестъра на Държавна опера – Бургас за постановката на " Травиата “ от Джузепе Верди на 3-ти май. Маестра Бисли е към този момент в Бургас и репетира със симфоничния оркестър. Спектакълът ще стартира в 19 ч. в четвъртък в залата на операта.

Сара Бисли Шнайдер е родена в Нова Зеландия, само че огромна част от живота си прекарва в Европа. Основател, музикален и живописен шеф на Симфоничния оркестър " Aorangi " в Окланд. През май 2017 година маестра Бисли получава влиятелната премия на държавното управление на Унгария " Pro Cultura Hungarica ", като става една от едвам тримата диригенти с неунгарски генезис, почетени с премията ото самото й основаване през 1985 година и първият актьор от южното полукълбо, имал достойнството да му бъде връчен този скъп приз. През месец май 1995 година Сара Бисли Шнайдер получава специфичен отзвук за работата си по " Noye`s Fludde " във вестник " Wiener Zeitung ". Спектакълът даде нов живот на творбите на Бенджамин Бритън в Австрия.

Артистичният живот на маестра Бисли е извънредно богат, само че някои от най-важните са с Държавния оркестър на " Ермитаж " в Санкт Петербург, " L`Orchester de L`Opéra de Massy " в Париж, " Mariahilfer Oper " във Виена и доста други.

В " Травиата “ в четвъртък ще забележим и звездите на бургаската опера сопраното Мария Цветкова-Маджарова като самата Виолета, тенорът Даниел Дамянов като Алфред Жермон и баритонът Александър Крунев като Жорж Жермон. Режисурата е на Александър Текелиев, сценограф и художник на костюмите е Каталин Арборе.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР