>Държавна опера Бургасул. Климент Охридски N20 коментара за Държавна опера

...
>Държавна опера Бургасул. Климент Охридски N20 коментара за Държавна опера
Коментари Харесай

Вълшебната флейта ще свири за децата на Бургас тази събота

> Държавна опера Бургасул. " Климент Охридски " N2

0 коментара за Държавна опера Бургас Събития в обекта:Млади оперни надежди19:00/18.04.2018Виж всички 6 събития в Държавна опера БургасОперата на Волфганг Амадеус Моцарт " Вълшебната флейта “, приспособена особено за деца, ще бъде сложена за пръв път на сцената на Държавна опера – Бургас тази събота, 21 април, от 11 часа. Премиерата на оперната творба на гениалния Моцарт е във вид, в който дребните фенове на музиката ще могат да възприемат едно класическо произведение на наличен за тях език.

В акомодацията децата ще видят спектакъла като една вълшебна приказка, основана по класическата опера. В нея ще чуят и най-известните арии от " Вълшебната флейта “, познати даже отвън оперната сцена – шедьовърът " Отмъщението на Ада “, по-известен като Ария на Царицата на нощта, както и дуетът сред Папагено и Папагена. В спектакъла феновете ще видят някои от най-изявените реализатори от детските спектакли на Държавна опера – Бургас. Като Тамино на сцената ще излезе Любомир Тодоров, Памина ще бъде Весела Апостолова, Папагено и Папагена ще са Бранимир Недков и Лина Пеева, а самата Царица на нощта ще бъде Стефка Христозова. Трите дами са Благовеста Белева, Невена Михайлова и Магдалена Георгиева, Маностасос ще бъде изпълнен от Мирослав Димитров, като повествовател феновете ще чуят Дора Фъртунова, а представителят е Петър Тихолов.

" Вълшебната флейта “ на гения на музиката Моцарт е основана като опера в две дейности в известния за това време жанр " зингшпил “, или микстура от разговори и пеене. По този метод творбата е доста удачна за акомодации като тази, която ще видят дребните фенове в събота. Творбата е емблематична за творчеството на австрийския композитор, като най-известната част от нея, арията на Царицата на нощта, е записана и в Златната плоча на Вояджър – грамофонната плоча, сложена на борда на два галактически апарата, изстреляни през 1977 година, съдържаща записи на звуци и фотоси на разнообразието на живота и културите на Земята.

Либретото споделя за влюбения в принцеса Памина принц Тамино. Той дружно с радостния ловджия на птици Папагено потеглят да търсят Памина. Със себе си те носят вълшебна флейта и чародейни звънчета, които да ги пазят от рискове. След редица трудности и тествания, които младите Тамино и Памина и техните другари Папагено и Папагена преодоляват, най-после се събират и любовта спечелва. През това време те са преследвани, затваряни, поставяни в невъзможност, заклевани да вредят и правят несгоди, от страна на майката на Памина – Царицата на нощта, от нейните три дами, от Зарастро и Моностасос. Като отмъщение злодеите са съкрушени от силите на положителното и светлината. Любовта и добрината спечелват!
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР