Държавна опера – Стара Загора ще представи на 18 април

...
Държавна опера – Стара Загора ще представи на 18 април
Коментари Харесай

Лучия ди Ламермур” на сцената на Държавна опера – Стара Загора

Държавна опера – Стара Загора ще показа на 18 април от 19 часа „ Лучия ди Ламермур ” от Гаетано Донцети.

Диригент на спектакъла е Андрия Павлич. В основните функции – Хироко Такеучи, Ивайло Йовчев, Валери Турманов, Георги Динев, Маргит Баар, Пламен Кумпиков, Любомир Петков и други Участват още оркестър и хор на Държавна опера – Стара Загора, Прабългарска школа за оцеляване „ Бага-Тур ”, Детско-юношеска студия за опера и балет „ Маргаритки “.

Режисьор на „ Лучия ди Ламермур “ на Старозагорска опера е Огнян Драганов, сцeнография – Димо Костадинов, художник на костюмите – Салваторе Русо. Диригент на хора Младен Станев.

Премиерата на оперната творба в Града на липите се състоя на 5 декември 2015 година на закриването на Фестивала за оперното и балетното изкуство и провокира извънреден интерес. Тя беше показана на финала на 12-ото издание на Международния музикален фестивал „ Моцартови празници “ в Правец. Творческият екип на постановката на „ Лучия ди Ламермур “ получи влиятелната премия „ Стара Загора “ 2016 за принос в региона на изкуствата и културата в навечерието на 24 май. През месец септември 2016 г.постановъчният екип беше награден с влиятелното отличие „ Кристална лира “ на СБМТД и Класик ФМ Радио.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР