Държавна опера – Бургас, както всички културни институции в страната,

...
Държавна опера – Бургас, както всички културни институции в страната,
Коментари Харесай

В бургаската опера шият стотици предпазни маски - подаряват ги на болници и домове за стари хора

Държавна опера – Бургас, както всички културни институции в страната, отсрочи своите представления и затвори порти за гости . На 5 април там трябваше да бъде премиерата на балета " Жизел ", която се отсрочва за неопределен срок.
Изпълнителите са в отпуск и по домовете си, само че животът в операта продължава по необикновен метод. Как по-точно - споделя пиарът на операта Теменуга Захариева. 
" Така се случи, че вместо костюми за премиерния театър " Жизел ", гардеробиерките, които дават отговор за костюмите на всички представления, започнаха да шият защитни маски. Жените са по през целия ден са в операта и поставят неимоверни старания . Само през вчерашния ден над 200 маски са предадени, през днешния ден се чака още 100, има поръчки на обществени институции, лечебни заведения. Сега отивам да доставя на дом за остарели хора, през вчерашния ден сме дали 150 на обществения патронаж, на болница за рехабилитация. Докато свърши платът, ще се шие, по този начин сподели нашият шеф Александър Текелиев “.

Всичко това се прави безплатно  - с труда на гардеробиерките и материалите от операта.
“Имаме доста позвънявания дали се продават и на каква цена. За поръчки даже питат хората, само че по никакъв метод тези маски не се дават против възнаграждение “, прибавя Теменуга Захариева.
Тя изяснява още: “Всички актьори и чиновници са в заплатен отпуск. Те имат 43 дни и множеството почистват от предходната година, няма никакъв проблем. Самите те избират да са си у дома. Работим към девет души. В постройката се влиза при извънредно засилени ограничения “.

В културната институция се съблюдават всички превантивни ограничения, като постоянно дезинфектиране на пространствата, потребление на плат, пропит с дезинфектант, който се слага на пода и носене на калцуни.
Така с дейностите си, чиновници на бургаската опера демонстрираха, че всеки може да помогне в сложната обстановка, като употребява професионалните си умения в интерес на обществото.
" НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 18 март "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР