Държавна агенция закрила на детето (ДАЗД) изпраща сигнал до прокуратурата

...
Държавна агенция закрила на детето (ДАЗД) изпраща сигнал до прокуратурата
Коментари Харесай

ДАЗД пуска сигнал до прокуратурата заради частните уроци в 78-мо СУ в Банкя

Държавна организация протекция на детето (ДАЗД) изпраща сигнал до прокуратурата във връзка със 78-мо СУ в гр. Банкя.

Повод за това стана информацията, че управлението на учебното заведение е записало съдружие с нестопанска цел, с цел да събира пари от родителите на възпитаници, които имат потребност от логопедична помощ. Зам.-директорът Атанас Паскалев, съгласно сигнала е записал съдружие, посредством което дава частни уроци и употребява запаси на учебното заведение. Парите пък се разпределяли сред Паскалев и логопедката, като за нея оставала по-голямата част – 20 лева

В същото време в учебното заведение върви акция – Директорът Весела Неделчева е събрала всички учители и им е провела инструктаж какво да приказват пред медиите и проверяващите. Също по този начин им е наредила да се свържат с родителите на децата и да ги призоват да я пазят. По този метод родителите се усещат, че децата им се явяват заложници и се тормозят, че в случай че не я защитят ще се отрази на тях.

Утре - 19.04.2019 година в 7,30 ч. преди началото на образователните часове още веднъж родители се събират пред учебното заведение, с цел да изкажат недоволството си и още веднъж да упорстват директорката да бъде отстранена.

Отново ползвам и записа на учителката, която се оплаква, че е репресирана и хвърля още светлина върху нередностите в учебно заведение:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР