Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) провери над

...
Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) провери над
Коментари Харесай

ДАМТН провери над 400 търговски везни в Южна България

Държавна организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) ревизира над 400 везни по комерсиалните обекти в Южна България от началото на 2018 година до в този момент. Общи 442 броя везни са инспектирани от организацията на територията на областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Стара Загора, Хасково и Кърджали. Проверките са обхванали общо 281 търговски обекта.

ДАМТН установи нарушавания в 66 обекта. Сред нарушаванията са открити 78 везни с изминал период на наложителната метрологична инспекция, пет от тях са били и с нарушени пломб и, ограничаващи достъпа до местата за конфигурация и контролиране. Това прави измерванията на везните манипулируеми. Установено е и една везна, която е неразрешена за комерсиална активност.

След инспекцията от ДАМТН са съставили 66 протокола за наложителни наставления , с които несъответстващите везни са спрени от приложимост и 61 акта за определяне на административно нарушаване.

Предстои формиране на административно-наказателно произвеждане във връзка с още 5 извършители, на обща стойност от към 12 хиляди лева

От Агенцията припомнят, че инспекциите не престават на територията на цялата страна и ще обзет и краткотрайно разкритите търговски обекти, присъщи за настъпващия летен сезон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР