Държавна агенция Национална сигурност (ДАНС) обяви, че започва разследване на

...
Държавна агенция Национална сигурност (ДАНС) обяви, че започва разследване на
Коментари Харесай

ДАНС разследва бордерата на Васил Божков от „УниКредит Булбанк“

Държавна организация Национална сигурност (ДАНС) разгласи, че стартира следствие на бордерата, оповестени от обвинения Васил Божков в профила му във ”Фейсбук ”.
Във връзка с изявления в медиите по отношение на тегления на обилни суми (над 30 хиляди лв) в брой от сметки в „ УниКредит Булбанк “ АД, ДАНС дава следната информация: С разпореждане от 04.06.2020 година Специализираната прокуратура е упълномощила на ДАНС изясняване на случая.

На 05.06.2020 година шефът на профилирана административна дирекция " Финансово разузнаване " (САД ФР) в ДАНС е издал заповед за инспекция на банката по отношение на определяне осъществяването на условията на Закона за ограниченията против изпиране на пари за известяван на САД ФР при осъществяване на заплащания на суми над 30 хиляди лв., както и за подозрения за и/или узнаване за изпиране на пари и/или за съществуване на средства с незаконен генезис.

По случая ДАНС не е уведомявана от „ УниКредит Булбанк” АД за подозрения при изтегляне на пари от каса “, написаха от родното ФБР в прессъобщение до медиите през вчерашния ден.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР