Държавна агенция "Електронно управление" и Агенцията по заетостта въведоха допълнителни

...
Държавна агенция "Електронно управление" и Агенцията по заетостта въведоха допълнителни
Коментари Харесай

Безработните вече могат да следят статуса си с нова е-услуга

Държавна организация "Електронно ръководство " и Агенцията по заетостта вкараха спомагателни ограничения за обслужване на клиентите на бюрата по труда, като осигуриха регистрация на търсещи работа лица да става по електронен път посредством Системата за несъмнено електронно връчване (ССЕВ), оповестиха от организацията.
Всеки жител, подал заявление за търсене на работа, може да ревизира статуса си посредством новата електронна услуга „ Предоставяне на достъп на физически лица до информация обвързвана с тях и съхранявана в регистри на първоначални админи “.
Услугата e налична за консуматори в Системата за несъмнено електронно връчване ТУК.
Чрез достъп до регистъра жителите могат да създадат информация за историята на своята регистрация, да проследят своя статус, подписания контракт сред Агенцията по заетостта и безработното лице, както и образования и насочвания за всеки записал се незает.
На Единния портал за достъп до електронни административни услуги на ДАЕУ- egov.bg, в раздел Централизирано заявяване са дейни и други пет електронни услуги за търсещи работа и работодатели, оповестени с подробна информация за тяхното наличие и метод на прилагане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР