Държавите в Южна Европа са с най-голям процент на деца

...
Държавите в Южна Европа са с най-голям процент на деца
Коментари Харесай

Затлъстяването е много разпространено сред децата в Южна Европа

Държавите в Южна Европа са с максимален % на деца с наднормено тегло и затлъстяване в района, заяви Световната здравна организация /СЗО/, представена от ДПА.
В Италия, Кипър, Испания, Гърция, Малта и Сан Марино едно на всеки пет момчета е затлъстяло, предава Българска телеграфна агенция.
Намаляване на затлъстяването обаче е записано в няколко страни, измежду които Италия, Португалия, Испания и Гърция, с помощта на "големите старания " за справяне с казуса, сподели Жоао Бреда, началник на европейската работа за профилактика и надзор на незаразните заболявания към СЗО.
Най-малко са затлъстелите деца във Франция, Норвегия, Ирландия, Латвия и Дания. Там девойките и момчетата, страдащи от затлъстяване са сред 5 и 9%, демонстрират данните от 2015-2017 година От 2007 година СЗО наблюдава трендовете за трупане на наднормено тегло или за затлъстяване при децата от 6 до 9-годишна възраст, като употребява ограниченията на 250 000 деца от 53 страни в Европа.
Тридесет и осем страни са се присъединили в актуалното изследване.
От Световната здравна организация предлагат да бъде обърнато повече внимание на здравословното хранене и на физическата интензивност.
Родителите и фамилиите също би трябвало да си дадат сметка за "проблема с детското затлъстяване, защото нашите данни демонстрират, че доста майки не могат да разпознаят дали детето им е с наднормено тегло или затлъстяло ", съобщи Бреда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР