Държавите в ЕС държат активи от заеми на стойност 886

...
Държавите в ЕС държат активи от заеми на стойност 886
Коментари Харесай

Страните в ЕС държат активи от заеми на стойност 886 милиарда евро

Държавите в Европейски Съюз държат активи от заеми на стойност 886 милиарда евро, сочи разбор на европейската статистическа работа Евростат.

Финансовите сметки на държавните ръководства покриват транзакции с финансови активи и пасиви, както и запасите от тях. Но какви са консолидираните заеми на държавния бранш на страните от Европейския съюз?

Освен да заемат, държавните управления могат също да дават пари, като по този метод усилват салдото си посредством владение на активи от заеми. Има няколко аргументи държавните управления да дават заем на други звена посредством заем. Например, по време на финансовата рецесия от 2008 година, държавните управления предоставяха заеми на финансови институции в неволя. По това време финансовите пазари не бяха елементарно налични от тези финансови институции. Това е една от главните аргументи за нарастването на заемите, държани от държавното управление за интервала от четвъртото тримесечие на 2008 година до четвъртото тримесечие на 2013 година

Друга причина е, че някои обществени финансови институции престанаха да действат, а останалите активи и пасиви от тях станаха част от бранш държавно ръководство. Погасяването на такива заеми доведе до понижение на активите от заеми на Европейски Съюз от първото тримесечие на 2015 година

Причина за намаляването на консолидираните кредитни активи е фактът, че в този момент държавните управления са по-склонни да дават заеми едно на друго, вместо да дават заеми на други институционални браншове.

Заемите могат да бъдат или краткосрочни, когато първичният матуритет не надвишава една година, или дълготрайни и се правят оценка по номинална стойност, без значение от това дали се извършват или не. 
assets_in_loans_consolidated_held_by_eu-28_general_governments.png
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР