Държавите от Залцбургския форум се обединиха около позицията, че ситуацията

...
Държавите от Залцбургския форум се обединиха около позицията, че ситуацията
Коментари Харесай

Валентин Радев благодари за подкрепата за скорошно членство на България, Румъния и Хърватия в Шенген

Държавите от Залцбургския конгрес се сплотиха към позицията, че обстановката в района е постоянна. Подобрено е съдействието при противодействието на миграцията и тероризма. Беше подложен акцент върху бързия продан на информация, който би трябвало да е основата на съдействието в името на сигурността, заяви пресцентърът на Министерство на вътрешните работи.

Министър Валентин Радев Валентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи. Роден е на 6... към профила благодари за организацията на Залцбургския конгрес и за присъединяване на страните от Западните Балкани и Молдова. Имахме опция два дни да дискутираме значими тематики като миграцията, битката с тероризма, сигурността по пътищата и редица съпътстващи проблеми. Впечатленията ми са, че участниците във форума демонстрираме схващане и воля да намираме способи за противопоставяне на незаконната миграция и тероризма. Заедно стигнахме до извода, че защото в европейските страни успяхме да затрудним достъпа до оръжие, терористите към този момент употребяват средства с друго предопределение и последните атентати са доказателство за това. Разговорите ни през последните дни бяха ориентирани да търсим сполучливи решения и да преодоляваме тези провокации, съобщи министър Радев.

Той благодари за поддръжката за скорошно участие на България, Румъния и Хърватия в Шенген, като уточни, че решението ще е значимо за района и ще усъвършенства работата за противопоставяне на прекосяването на незаконни мигранти. Залцбургският конгрес се състоя на 19 и 20 юни в Будапеща.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР