Държавите от Г-20 обещаха да инжектират 5 трилиона долара в

...
Държавите от Г-20 обещаха да инжектират 5 трилиона долара в
Коментари Харесай

Държавите от Г-20 наливат $5 трлн. в световната икономика

Държавите от Г-20 дадоха обещание да инжектират 5 трилиона $ в международната стопанска система за превъзмогване на последствията от пандемията от ковид, оповестяват международни организации.

Информацията е обявена след края на изключителна виртуална среща на върха под председателството на Саудитска Арабия.
 Г-20 с изключителна виртуална среща на върха за ковид
Г-20 с изключителна виртуална среща на върха за ковид

Срещата на Г-20 ще бъде управлявана от саудитския крал Салман

В заключителната декларация се споделя, че 20-те най-богати страни в света групово ще отговорят на рецесията с 5 трилиона $ . Те означават, че парите са част от целенасочени фискални политики, стопански ограничения и гаранционни схеми в отговор на общественото, икономическото и финансовото отражение от пандемията.

Ние ще продължи да оказваме смела и огромна фискална поддръжка , дават обещание те.

Безпрецедентната пандемия мощно припомня за нашата съгласуваност и накърнимост , се споделя в заключителната декларация след диалозите.
 Организация на обединените нации зове Г-20 за решителни ограничения против ковид
Организация на обединените нации зове Г-20 за решителни ограничения против ковид

Военновременен проект за милиарди желае Гутериш

" Вирусът не зачита граници. Борбата с тази пандемия изисква транспарантен, здрав, съгласуван, огромен и основан на науката международен отговор в духа на солидарността. Ние уверено се ангажираме да организираме обединен фронт против тази обща опасност ", заканват се водачите на страните членки на Г-20.

Саудитският крал Салман прикани при започване на 90-минутната видеоконференция водачите да усилят средствата за основаване на ваксина против вируса, обновяване на естествените потоци от артикули и услуги допустимо най-скоро и подкрепяне на разрастващите се страни за превъзмогване на световната здравна рецесия.

Директорът на Международния валутен фонд пък прикани Г-20 да удвои изключителното финансиране. Кристалина Георгиева разгласи, че дълбокото стесняване на стопанската система и бързото й възобновяване зависят от оправянето с пандемията и от това какъв брой мощни и координирани са валутните и фискални политики.

Руският водач Владимир Путин пък предложи налагане на мораториум върху глобите , засягащи значимите артикули. Той също предложи основаване на специфичен фонд под надзор на Международния валутен фонд за битка с вируса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР