Държавите от Г-20 обещаха да инжектират 5 трилиона долара в

...
Държавите от Г-20 обещаха да инжектират 5 трилиона долара в
Коментари Харесай

Държавите от Г-20 наливат $5 трлн. в световната икономика

Държавите от Г-20 дадоха обещание да инжектират 5 трилиона $ в международната стопанска система за превъзмогване на последствията от пандемията от ковид, оповестяват международни организации.

Информацията е обявена след края на изключителна виртуална среща на върха под председателството на Саудитска Арабия.

В заключителната декларация се споделя, че 20-те най-богати страни в света групово ще отговорят на рецесията с 5 трилиона $. Те означават, че парите са част от целенасочени фискални политики, стопански ограничения и гаранционни схеми в отговор на общественото, икономическото и финансовото отражение от пандемията.

Ние ще продължи да оказваме смела и огромна фискална поддръжка, дават обещание те.

Безпрецедентната пандемия мощно припомня за нашата съгласуваност и накърнимост, се споделя в заключителната декларация след диалозите.

" Вирусът не зачита граници. Борбата с тази пандемия изисква транспарантен, здрав, съгласуван, огромен и основан на науката международен отговор в духа на солидарността. Ние уверено се ангажираме да организираме обединен фронт против тази обща опасност ", заканват се водачите на страните членки на Г-20.

Саудитският крал Салман прикани при започване на 90-минутната видеоконференция водачите да усилят средствата за основаване на ваксина против вируса, обновяване на естествените потоци от артикули и услуги допустимо най-скоро и подкрепяне на разрастващите се страни за превъзмогване на световната здравна рецесия.

Директорът на Международния валутен фонд пък прикани Г-20 да удвои изключителното финансиране. Кристалина Георгиева разгласи, че дълбокото стесняване на стопанската система и бързото й възобновяване зависят от оправянето с пандемията и от това какъв брой мощни и координирани са валутните и фискални политики.

Руският водач Владимир Путин пък предложи налагане на мораториум върху глобите, засягащи значимите артикули. Той също предложи основаване на специфичен фонд под надзор на Международния валутен фонд за битка с вируса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР