Държавите от Еврозоната трябва да имат възможност да спрат да

...
Държавите от Еврозоната трябва да имат възможност да спрат да
Коментари Харесай

Гуверньорът на централната банка на Унгария: Еврото е капан

Държавите от Еврозоната би трябвало да имат опция да спрат да употребяват единната валута през идващите десетилетия. На разяснява гуверньорът на Централната банка на Унгария в изявление за Financial Times, представено от CNBC.

След въвеждането на еврото през 1999 година то беше признато от 19 от страните членки в Европейския съюз (ЕС). Според европейското законодателство всяка страна, която е част от Европейски Съюз, би трябвало да одобри единната валута. Засега Унгария е измежду страните от Централна и Източна Европа, които отхвърлят да тръгнат по пътя към приемането на единната валута.

Управителят на Националната банка на Унгария Георги Матолски, който е на поста от 2013 година, счита, че би трябвало да има по-лесен механизъм, който да разреши на страните от Еврозоната могат да излязат от нея.
 Никой в Полша не желае еврото. Поне до момента в който стопанската система не стигне тази на Германия
Никой в Полша не желае еврото. Поне до момента в който стопанската система не стигне тази на Германия

Централноевропейската страна може да се изравни със съседката си по напредък след 110 години, сочат калкулации

" Общата валута не беше нужна за постигането на триумф за европейските страни преди 1999 година и по-голямата част от членките на Еврозоната по този начин и не съумяха да се възползват от нея ", счита той.

" Дойде време да се събудим от този нездравословен и ялов сън. Добро начало би било да се признае, че единната валута е капан за на практика всички нейни членки по друга причина. Държавите в Европейски Съюз, както в Еврозоната, по този начин и отвън нея, би трябвало да признаят, че еврото беше стратегическа неточност ", добавя Матолски.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР