Държавите от Европейския съюз трябва да обединят усилия за повече

...
Държавите от Европейския съюз трябва да обединят усилия за повече
Коментари Харесай

Трябва да удвоим бюджета на ЕС за цифровизация, настоя еврокомисар Мария Габриел

Държавите от Европейския съюз би трябвало да обединят старания за повече конкурентоспособност във високите технологии, декларира българският комисар по цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел в изявление за френския всекидневник " Лез Еко ".

В подтекста на идните полемики за бъдещия бюджет на Европейски Съюз за 2021-2027 година Европа би трябвало да показва мощни упоритости, с цел да навакса изоставането си в развиването на суперкомпютрите, показва еврокомисарят. Смятам, че би трябвало да удвоим европейските средства за цифровизация от 35 милиарда евро на 70 милиарда евро, добавя Мария Габриел.

Тя показва вяра, че преди лятото ще се реализира съглашение сред държавните управления в Съвета по препоръчаната от Еерокомисията промяна, обвързвана с авторското право. Това е решаващо за страните ни. Ако желаеме качествена публицистика и заслужено възнаграждение за създателите ни и хората на изкуството, би трябвало да им дадем нужните принадлежности за заслужено систематизиране на добавената стойност в цифровата стопанска система, разяснява Габриел.

По мотив желанията на Франция да вкара законодателство против " подправените вести ", комисарят показва, че би трябвало да се заобикаля фрагментирания метод и приканва да не се прибързва. Мария Габриел напомня, че през януари беше основана експертна група на високо равнище, която би трябвало да даде формулировка на " подправените вести " и уточни положителните практики и ограничения на европейско ниво за справяне с тях.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР