Държавите от Европейския съюз решиха днес да изпратят в началото

...
Държавите от Европейския съюз решиха днес да изпратят в началото
Коментари Харесай

ЕС изпраща Жозеп Борел в Москва, обмисля санкции заради Навални

Държавите от Европейския съюз взеха решение през днешния ден да изпратят при започване на февруари своя дипломатически представител Жозеп Борел в Москва и обмислят одобряването на наказания, в случай че съветският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През продължи репресиите против опозицията, оповестиха за Франс прес няколко дипломатически източници, представени от Българска телеграфна агенция.

Жозеп Борел ще посети Москва при започване на февруари с ясно обръщение от Европейски Съюз и ще рапортува за ситуацията в Русия на идната среща на външните министри на общността на 22 февруари, изясни един от дипломатите.

Европейски Съюз упорства за незабавното освобождение на опозиционера Алексей Навални и неговите поддръжници, задържани по време на съботните демонстрации в Русия.

Одобряването на наказания беше разисквано през днешния ден от външните министри, само че те сметнаха прибягването до тях за "преждевременно ".

Санкциите са вероятен инструмент, само че би трябвало да изчакаме и да забележим какво ще се случи в Москва, добави различен посланик.

Европейски Съюз би трябвало да изпрати доста ясно и доста уверено обръщение, че това е недопустимо. Имаме режим от наказания за правата на индивида и мисля, че той би трябвало да бъде употребен, обоснова се тази заран ръководителят на литовската дипломация Габриелюс Ландсбергис.

В събота Борел осъди "масовите арестувания " и непропорционалното потребление на мощ "по време на демонстрациите в Русия с искане за освобождение на Навални.

Принципите на правовата страна би трябвало да бъдат прилагани и в Русия и чакаме, че тези, които демонстрираха спокойно и които няма никаква причина да бъдат арестувани, също ще бъдат освободени неотложно, настоя ръководителят на немската дипломация Хайко Маас.

От една седмица Европейски Съюз упорства за освобождението на Навални, задържан на 17 януари при завръщането си в Москва, откакто беше лекуван в Германия от отравяне с нервнопаралитично вещество. Европейски Съюз наложи наказания на няколко души от обкръжението на съветския президент за хипотетичното им присъединяване в този опит за нападение.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел  Шарл Мишел Шарл Мишел – белгийски политик и министър председател на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 година в в петък се обади на президента Путин с гледище опозиционерът да бъде освободен.

Освобождаването на Навални би разрешило нови и по-добри връзки сред Европейски Съюз и Русия. Бихме разговаряли за днешно и утрешно съдействие с Русия вместо за наказания, акцентира външният министър на Люксембург Жан Аселборн.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР