Държавите от ЕС се договориха да започнат дългия процес на

...
Държавите от ЕС се договориха да започнат дългия процес на
Коментари Харесай

ЕС ще започне да разглежда молбите на Украйна, Грузия и на Молдова за еврочленство

Държавите от Европейски Съюз се договориха да стартират дългия развой на разглеждане на кандидатурите за участие, подадени от Украйна, Грузия и Молдова, оповестиха дипломати, представени от Франс прес.

Миналата седмица някогашните руски републики побързаха да поддадат молби за присъединение към блока, откакто Кремъл започва военната си офанзива против Украйна.

Ходът на 27-те страни членки е първата стъпка в комплицирания развой за взимане на решение за присъединение на нови членове към блока, който може да се проточи с години.

Посланиците на Европейски Съюз се споразумяха да изискат от изпълнителната власт на блока да показа „ мнение “ по кандидатурите от трите страни, обявиха представители на Франция, която при започване на годината пое ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз.

Даването на това мнение обаче може да отнеме години, като по-късно страните членки би трябвало единомислещо да се спогодят за приемане на кандидатурата. Следва развой на огромни промени и договаряния, които нормално лишават най-малко десетилетие, с цел да бъдат приключени.

Докато Киев завоюва поддръжката на редица страни от Европейски Съюз, с цел да стане претендент, други не са склонни да се ангажират с сходна мярка за засегнатата от военни дейности страна.

Лидерите на Европейски Съюз би трябвало да обсъдят молбите тази седмица на среща на върха във Франция, фокусирана върху войната в Украйна и отговора на блока към рецесията.

Кандидатурата за участие носи огромна алегорична тежест за украинците, защото Москва се пробва да завлече страната назад в своята сфера на въздействие.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР