Държавите от ЕС могат да ограничават достъпа или да изключват

...
Държавите от ЕС могат да ограничават достъпа или да изключват
Коментари Харесай

Всяка държава в ЕС ще реши сама да изключи ли "Хуауей" от 5G мрежата си

Държавите от Европейски Съюз могат да лимитират достъпа или да изключват компании от бранша на мрежите от пето потомство (5G) от ядрото на телекомуникационните си мрежи.

Това се споделя в новите насоки, издадени от Европейската комисия и избрани като " интструментариум от смекчаващи ограничения " против рисковете за киберсигурността.

Решението евентуално ще засегне китайският колос " Хуауей ", само че надали ще удовлетвори Съединени американски щати, които упорстват за цялостна възбрана на компанията, съперник на Съединени американски щати в мрежите от идващото потомство, основни за бъдещата стопанска система и софтуерното предимство.

Необвързващите рекомендации са съгласувани от 28 страни в опит за европейски отговор на рисковете против киберсигурността - разбиране, свързвано с " Хуауей " поради обвиняванията от Съединени американски щати и западни служби, че компанията (неспоменавана в документа) шпионира в интерес на Китай и че може да овладее основни съставни елементи от мрежите, създавайки проблеми за националната сигурност.

Тази седмица Англия, която излиза от Европейски Съюз, наложи известни ограничавания на работата с " Хуауей ", само че я позволи до мрежите си макар предизвестията на Съединени американски щати.

" Днес даваме на страните членки на Европейски Съюз, телекомите и потребителите принадлежности, с цел да изградят и защитят европейска инфраструктура с най-високи стандарти на сигурност, с цел да получим всички цялостните изгоди от капацитета, който има 5G, " сподели европейският комисар за вътрешния пазар и дигитализацията Тиери Бретон.

С днешните насоки към страните в Европейски Съюз се насочва апел да оценят риска от съответни доставчиции - както механически, по този начин и политически (възможност за интервенция на държави). Те могат да изключат съответните снабдители, в случай че има опасност, а най-добре е да употребяват " няколко снабдители ", вместо да разчитат единствено на един. До април страните би трябвало да работят по насоките, а до юни - да показват отчет пред комисията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР