Държавите от ЕС могат да извършват здравни проверки на пътниците,

...
Държавите от ЕС могат да извършват здравни проверки на пътниците,
Коментари Харесай

Важна новина за граничните проверки в страните от ЕС

Държавите от Европейски Съюз могат да правят здравни инспекции на пасажерите, които прекосяват техните граници и за това не е належащо да уведомяват Европейската комисия. Това заяви еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон на конференция след днешното съвещание на Съвета на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи.

Тя разясни, че страните от Шенгенското пространство могат да възобновят и граничните инспекции, в случай че открият опасност за публичния ред. Държавите имат правото да върнат от границата чужденци, които възприемат като всеобща опасност.

Европейският съюз не може да вземе решение да се забрани достъпа до Общността на жители от дадена непозната страна. Подобни решения могат да бъдат одобрявани на национално ниво, посочи Йохансон във връзка напъните за секване на разпространяването на заболяването COVID-19. Тя заяви, че десетина страни от Европейски Съюз са изразили през днешния ден подготвеност да одобряват най-малко 1600 непридружени деца-мигранти от Гърция. Йохансон добави, че Европейски Съюз стартира стратегия за доброволното връщане вкъщи на 5000 мигранти, признати в лагери в Гърция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР