Държавите от ЕС искат да улеснят проследяването на собствениците на

...
Държавите от ЕС искат да улеснят проследяването на собствениците на
Коментари Харесай

ЕС улеснява събирането на неплатени пътни такси


Държавите от Европейски Съюз желаят да улеснят следенето на притежателите на задгранични транспортни средства с неплатени пътни такси посредством взаимно даване на достъп до националните данни за регистрация на транспортни средства.

Съветът на Европейски Съюз заяви в четвъртък, представен от Българска телеграфна агенция, че е приел общ метод по изменени правила за електронно пътно таксуване, които включват правно съображение за сходен продан на данни.

Възможните административни или правни последствия ще зависят от националното право на страната, в която не е била платена пътната такса.

Новите правила биха подобрили и съвместимостта на електронните системи за пътно таксуване в Европейски Съюз посредством унищожаване на административните спънки, да вземем за пример локалните механически условия, и посредством даване на по-лесен достъп на доставчиците на услуга за електронно пътно таксуване до пазара за събиране на тези такси.

Целта е участниците в придвижването да могат да пътуват в Европейски Съюз и да заплащат електронните пътни такси посредством оперативно съвместими бордови устройства, с един контракт и една фактура.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР