Държавите, които продължават да нарушават оръжейното ембарго върху Либия, рискуват

...
Държавите, които продължават да нарушават оръжейното ембарго върху Либия, рискуват
Коментари Харесай

Германия заплаши със санкции държавите, които нарушават оръжейното ембарго върху Либия

Държавите, които не престават да нарушават оръжейното ембарго върху Либия, рискуват да се изложат на нови наказания. Това предизвести през днешния ден немският външен министър Хайко Маас по време на визитата си в Обединените арабски емирства (ОАЕ), съобщи ДПА.

Той акцентира, че на състоялата се през януари в Берлин интернационална среща, отдадена на рецесията в Либия, държавните управления са се заели да съблюдават нарушаваното до тогава ембарго на Организация на обединените нации.

ДПА уточни, че форумът в Берлин бе считан тогава за пробив в напъните за преустановяване на гражданската война в Либия и за понижаване на външната интервенция в нея. Но контрактуваното в немската столица значително претърпя неуспех.

" В последна сметка би трябвало да можем да разчитаме на всички, които подписаха съглашението в Берлин, да се придържат към подписаното ", сподели Маас. " Не бих изключил други наказания ", добави първият посланик на Германия.

Преди да дойде в Абу Даби, Маас беше през вчерашния ден в Либия, където разиска с Файез Сарадж, премиера на интернационално приетото държавно управление, по какъв начин да бъде преустановен спорът сред държавната войска и силите на военния водач от Източна Либия военачалник Халифа Хафтар.

Сарадж е подкрепян от Турция и Катар, а Хафтар от Египет, Русия и ОАЕ.

Европейският съюз поддържа военноморската задача " Ирини ", която цели да ползва оръжейното ембарго против Либия. А Германия, Италия и Франция са подели самодейност за налагането на наказания на физически и юридически лица, които обезпечават доставки на оръжия за Либия по море и въздух. Но до момента няма подхванати наказателни ограничения против страни, които пращат оръжия в северноафриканската страна, означи ДПА.

По време на визитата си в ОАЕ Маас изрази вяра, че откритите неотдавна дипломатически връзки сред емирствата и Израел ще допринесат за мира в района.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР