Държавите-членки на ЕС ще получат помощи за борба с пандемията

...
Държавите-членки на ЕС ще получат помощи за борба с пандемията
Коментари Харесай

ЕС реши да активира и Фонда за солидарност. Дава 37 милиарда евро помощи за борба с коронавируса на държавните членки

Държавите-членки на Европейски Съюз ще получат помощи за битка с пандемията от ковид от еврофондовете. Това гласоподаваха непрекъснатите представители на страните в Съюза, съобщи БГНЕС.

37 милиарда евро от кохезионния фонд на Европейски Съюз и 29 милиарда евро от структурните фондове ще бъдат разпределени към всички страни в Европейски Съюз, защото към този момент няма такава, на територията на която да не са регистрирани случаи на COVID-19.

Тази мярка цели да подкрепи на първо място активността на дребните и междинни предприятия, които се сблъскват с финансови проблеми поради пандемията и изолацията на популацията.

Предвижда се по този начин да се поддържат вложенията в сериозни браншове като опазването на здравето. С това свое решение Европейски Съюз смекчава разпоредбите за трансфер на фондове сред другите стратегии.

Европейски Съюз реши да задейства и Фонда за взаимност, основан за оказване на помощ при положение на естествени бедствия. Съветът утвърди към него да се прибавят и рецесиите в региона на здравето, с цел да се помогне на държавите-членки в битката против пандемията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР