Държавите членки на ЕС и Европейския парламент се опитват да

...
Държавите членки на ЕС и Европейския парламент се опитват да
Коментари Харесай

Държавите членки и Европейският парламент в спор за бюджета за 2020 г.

Държавите членки на Европейски Съюз и Европейския парламент се пробват да реализират единодушие за бюджета за 2020 година В Брюкел през днешния ден заседава съвета по стопански и обществени въпроси. Двете институции се разминават във вижданията си за това по какъв начин да бъдат разпределени европейските пари, оповестява Българска национална телевизия.

Какви са изходните позиции и какви са ползите на България - вижте в материала на Десислава Апостолова.

Бюджетът на Европейски Съюз за следващата година е последният от сегашната многогодишна финансова рамка. Следващата стартира от 2021 година и за нея Европейски Съюз ще би трябвало да търси метод да запълни финансовата дупка, която Брекзит отваря.

В бюджета за следващата година Екологичен потенциал желае общият размер на бюджетните заеми за поети отговорности да бъде 171 милиарда евро, а размерът на бюджетните заеми за заплащания 159,1 милиарда евро. Държавите членки желаят общият размер на поетите отговорности да е 166,8 милиарда евро, а на заплащанията - на 153,1 милиарда евро. Разминаването е с няколко милиарда евро.

Бетина Хагедорн, министерство на финансите на Германия: Имаме нов и по-шарен парламент. Някои евродепутатите за първи път вземат участие в диспути за бюджета и си слагат амбициозни цели, с цел да се потвърдят. Но това отдалечава доста позициите на двете институции и би трябвало да намерим компромис.
Голяма част от бюджета на Европейски Съюз се връща назад в страните членки. За България най-важни са кохезионната политика и аграрни дотации.

В бюджета за следващата година държаните членки, в това число България, желаят да има финансов буфер за непредвидени условия към Брекзит.

Те упорстват също по този начин Турция да не губи финансирането си по предприсъединителните фондове и за оправянето с мигрантската вълна.

Европейският парламент пък упорства за повече пари за битка с климатичните промени, научни проучвания и за юношески стратегии.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР