Държави от Европейския съюз, включително Белгия, Франция, Португалия, Финландия, Холандия,

...
Държави от Европейския съюз, включително Белгия, Франция, Португалия, Финландия, Холандия,
Коментари Харесай

Блокади и спиране на пътувания в ЕС - това не е гранична политика, а здравна политика

Държави от Европейския съюз , в това число Белгия, Франция, Португалия, Финландия, Холандия, Германия оповестиха нови правила за пътувания и удължение на блокади , оповестяват " Дойче веле " и други медии в Европа.

Това последва полемики сред водачите на Европейски Съюз по отношение на ограничението на несъществени пътувания през вътрешните граници на блока, с цел да се ограничи разпространяването на ковид, изключително разновидностите, появили се от Англия, Южна Африка и Бразилия.

Въпреки че пътуването до Европейски Съюз към този момент е мощно лимитирано, считано от 24 януари, неделя, всеки, който идва отвън Европейски Съюз - което е допустимо единствено за тези с основателни аргументи - ще би трябвало да си направи тест за COVID-19 преди тръгване .

Европейски Съюз към този момент блокира влизането в блока от Англия на всички, с изключение на за товари или пасажери, които пътуват по основни аргументи.
 Евролидерите лимитират несъществени пътувания, няма да затварят границите
Евролидерите лимитират несъществени пътувания, няма да затварят границите

Това разискват довечера евролидерите на видеоконференция на Европейския съвет

Белгия

От сряда Белгия не разрешава всички несъществени пътувания до 1 март , заяви министър председателят Александър Де Кроо. Това ще се отнася за всички сухопътни, морски и въздушни пътувания, само че няма да засегне трансграничните служащи или тези с най-важни здравословни или фамилни аргументи.

От 27 януари хората, пътуващи до и от Белгия, ще би трябвало да дават основателна причина - като фамилни отговорности, работа или учене - с цел да могат да преминат границите.

" Когато хората пътуват, вирусът пътува с тях ", сподели министър председателят в телевизионна конференция след съвещание на националния спешен комитет.

Също по този начин, започвайки от понеделник , 25 януари, всички белгийци, които се връщат от Англия, Южна Америка или Южна Африка , ще би трябвало да слагат карантина за 10 дни и да създадат PCR тест на първия и седмия ден.

Освен това нерезиденти , които желаят да пътуват до Белгия, ще би трябвало да показват два негативни PCR теста, преди заминаването и при идването . " Това не значи, че построяваме стена към нашата страна ", сподели Де Кроо.

Основните служащи и работещите в превоза към момента ще имат право да пътуват до други страни. Белгия също ще забрани несъществени пътувания до и отвън страната от сряда, изясни той.

В момента жителите и жителите, които се връщат в Белгия, би трябвало да създадат тест COVID-19 при идване, да се самоизолират за една седмица и по-късно да създадат нов тест. Всички останали идващи пасажери също би трябвало да покажат негативен тест.

Белгийският министър на опазването на здравето Франк Ванденбрук съобщи, че човек, който има позитивен тест за COVID-19, в този момент ще би трябвало да сложи под карантина 10 дни , вместо седем, както се изискваше преди, " защото новият (британски) вид е по-заразен. "

Докато инфекциите и хоспитализациите понастоящем са постоянни и релативно ниски спрямо някои европейски съседи, водачите са изключително обезпокоени, че нацията може да бъде уязвима от трансгранични инфекции , изключително през февруарския ваканционен интервал .

Франция

От началото на неделя Франция ще изисква негативен PCR тест 72 часа преди тръгване за множеството европейци, разяснява президентът Еманюел Макрон.

" Това не е гранична политика, а здравна политика ", сподели Клемент Бон, държавен секретар на страната по европейските въпроси. В диалог с телевизионния оператор Европа 1 той сподели, че граничният надзор е нужен заради заплахата , която съставляват най-новите разновидности в ковид.

Всеки от друга страна от Европейски Съюз , който желае да влезе във Франция, ще би трябвало да показа негативен тест за ковид, който е на не повече от 72 часа. Ще има изключения за тези, които живеят в гранични региони , и тези, които транспортират артикули .

FranceInfo заяви, че новите правила ще се ползват и за пасажери от страни в Европа, които не са част от Европейски Съюз .

Португалия

За да спре разпространяването на разновидността с Обединеното кралство, португалският министър председател Антонио Коста съобщи, че полетите до и от Обединеното кралство се преустановяват .

В телевизионно послание в четвъртък Коста сподели, че мярката има намерение " да понижи риска от предаване на този вид ". Съобщението е откакто португалското държавно управление организира съвещание на кабинета, с цел да разиска затварянето на дневните грижи, учебните заведения и университетите в обезверен опит да спре внезапното повишаване на случаите на ковид.

Също по този начин се насочат апели за отсрочване на президентските избори в неделя.

Португалия регистрира нов всекидневен връх в сряда - 14 647 доказани случая в границите на 24 часа. " Особено трагичните " числа, както ги назова Коста, продължиха в четвъртък, като бяха обявени 13 544 нови случая.

Коста сподели, че английският вид на вируса сега съставлява 20% от новите инфекции .
 Джонсън е осведомен, че английският вариант може да е по-смъртоносен
Джонсън е осведомен, че английският вариант може да е по-смъртоносен

Но съгласно актуалните доказателства имунизациите BioNTech и AstraZeneca са ефикасни

Финландия

Финландското държавно управление съобщи в петък, че ще вкара и по-строги разпореждания, започващи от 27 януари за влизащите в страната.

" Най-бързият метод е да се лимитират аргументите за влизане в страната ", сподели министърът на опазването на здравето Криста Киуру на конференция и добави, че всички пътуващи ще бъдат изпратени на тест за ковид на границата.

Финландия, която е измежду минимум засегнатите страни в Европа, до момента е разкрила 86 души с новите разновидности.

Занапред Финландия ще ограничи влизането от всички страни от Шенген - където хората имат право да пътуват без граничен надзор - разрешавайки единствено съществени пътувания за работа за услуги като здравни грижи и незабавни служби.

Холандия

Полицейски час за ограничение на разпространяването на COVID-19 влезе в действие в Холандия сред 21:00 ч. в събота и 4:30 ч. в неделя и е планувано да остане в действие всяка вечер до 10 февруари .

Освен това Холандия стопира всички полети от Англия, Южна Африка и южноамериканските страни от събота.

Това е първи вечерен час след Втората международна война за страната . Всички членове на обществеността би трябвало да останат на закрито по време на комендантския час, като се изключи свързани с работа аргументи и изключителни обстановки, при които е позволено освобождение. Дори тогава индивидът на улицата би трябвало да носи със себе си формален формуляр на държавното управление, който е запълнен вярно .

Нарушителите рискуват санкция от 95 евро , само че няма да им бъде вписано в престъпно досие. Тези, които са хванати с подправен документ или са излъгали във формуляра си, с цел да избегнат ограничаването, могат да бъдат осъдени по-строго и биха могли да видят, досието им може да е наранено по метод, който може да заплаши способността им да получат избрана работа или да се класират за разрешителни за престояване и визи .

Това бе препоръчано от излизащия министър председател Марк Рюте и неговия министър на опазването на здравето Уго де Йонге.

Германия

Мерките с локдаун в Германия са удължени и затегнати доникъде на февруари , защото страната се бори да се оправи с втората си вълна на COVID-19.

Части от Източна Германия са наранени и записват рекорден брой случаи на Коронавирус през последните седмици.

Градът Майсен в Източна Германия е мощно обиден от вируса и се счита, че се дължи на местоположението му наоколо до други места с огнища и заради високата междинна възраст на жителите.
 Анафилактичен потрес се следи при 2,5 случая на 1 млн. имунизирани с Moderna в Съединени американски щати
Анафилактичен потрес се следи при 2,5 случая на 1 млн. имунизирани с Moderna в Съединени американски щати

Наблюдавани са 11 случая на тежки реакции на 1 млн. имунизации с Pfizer/BioNTech
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР