Държави като Иран, Пакистан, Турция, Русия и Китай имат потенциала

...
Държави като Иран, Пакистан, Турция, Русия и Китай имат потенциала
Коментари Харесай

Иран предлага нов съюз за по-добро бъдеще с Пакистан, Турция, Русия и Китай


" Държави като Иран, Пакистан, Турция, Русия и Китай имат капацитета да образуват нов съюз за по-добро бъдеще ", разяснява посланикът на Иран в Пакистан Мохамед Али Хосейни на лекция в Ислямския институт за стратегически проучвания (ISSI), представен от " Йени Шафак ".

С оглед на съдействието сред значимите районни страни , Организацията за икономическо съдействие - политическа и икономическа междуправителствена организация на Иран, Пакистан и Турция - може да играе своята роля в икономическото развиване.

Организацията " дава подобаваща опция за Иран и Пакистан да координират своите политики в сходство с икономическия напредък и да създадат нужното съображение за улеснение на икономическите действия и поощряване на вложенията и търговията и унищожаване на директните трудности сред двете страни ".
 Пакистан няма да даде територия за офанзиви против друга страна
Пакистан няма да даде територия за офанзиви против друга страна

След контакти с Иран, Саудитска Арабия, ОАЕ и Турция

Иранският дипломат изяснява, че Пакистан като ислямска и прилежаща страна заема особено място във външната политика на Иран . " Иран и Пакистан са взели участие в множеството конференции на Организация за ислямското съдействие. За страдание, заради ролята на някои страни, тази организация не е ефикасна в решаването на въпроси и заемането на позиции в поддръжка на ислямската идея ", добавя той.

Хосейни също прикани за усилване на съдействието сред разрастващите се мюсюлмански страни за основаване на общ ислямски пазар .

" Група D-8 на разрастващите се ислямски страни: Индонезия, Иран, Пакистан, Бангладеш, Турция, Малайзия, Египет и Нигерия е районен конгрес за усилване на мощните стопански връзки сред разрастващите се ислямски страни ".

Говорейки за пакистанското пристанище Гвадар и иранското Чабахар, посланикът изяснява, че двете пристанища се допълват. " Създаването на железопътна мрежа сред Гвадар и Чабахар и връзката й с Европа и Централна Азия през Иран ще докара до доста икономическо развиване в района. От друга страна, построяването на железопътна линия на територията на Пакистан с Китай , свързваща двете пристанища ще да докара до икономическо развиване в този район ".
 Мирният проект на Тръмп ще почине преди него, разгласи Хаменеи
Мирният проект на Тръмп ще почине преди него, разгласи Хаменеи

Американският проект " Сделката на века " ще почине преди Тръмп да почине
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР