Държавен вестник в днешния си брой публикува изменения на Наредба

...
Държавен вестник в днешния си брой публикува изменения на Наредба
Коментари Харесай

Изменения на Наредба №5

" Държавен вестник " в днешния си брой разгласява промени на Наредба №5 за изискванията и реда за подаване на заявки по схеми и ограничения за директни заплащания, съгласно които в период до 10 юни 2019 година в това число земеделските стопани могат да правят промени без глоба във към този момент подадените заявки по директните заплащания. Възможно е земеделските производители да прибавят и спомагателни схеми и ограничения, както и аграрни имоти и/или животни по декларираните схеми и/или ограничения. Крайният период за подаване на заявки и осъществяване на промени в подадени заявки за подкрепяне със глоба от 1% на всеки работен ден забавяне е 17 юни в това число.

В резултат на смяната в периода за подаване на заявки за подкрепяне настъпват промени и в крайните периоди за задържане на животните. За Кампания 2019 по схемите за обвързана поддръжка интервалът на задържане е 80 дни – от 18 юни до 5 септември 2019 година в това число, а по схемата за преходна национална помощ за овце и кози интервалът на задържане е 100 дни – от 18 юни до 25 септември 2019 година в това число. Променя се и датата, на която претендентите по схемата за преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството, следва да отглеждат 70% от референтните животни в стопанството си. За Кампания 2019 тя е 17 юни.

Срокът за подаване на заявки за подкрепяне по директни заплащания за Кампания 2019 без глоба завърши на 23 май. По предварителни данни подадените заявки са над 105 000. Общата обрисувана повърхност е над 38 млн. дка.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР