Държавен вестник пък ще обнародва президентския указ, с който освен

...
Държавен вестник пък ще обнародва президентския указ, с който освен
Коментари Харесай

Кабинетът „Петков” предава властта на служебното правителство

Държавен вестник пък ще обнародва президентския декрет, с който с изключение на назначението на държавно управление с номер 100, се разпуска и 47-ото Народно заседание и се насрочват парламентарни избори

, което беше посочено от президента Румен Радев встъпва в служба. Това ще стане на публична гала в 12.00 часа. Радев ще показа целите на кабинета, отпред на който застава.

В осъществяване на конституционните си отговорности през вчерашния ден президентът издаде указите за разформироване на 47-ото Народно заседание, като за 2 октомври са планувани предварителните парламентарни избори.

С обособен декрет, считано от през днешния ден, Радев назначи четвъртия от 2017 година собствен длъжностен кабинет.

На посочения за длъжностен министър председател Гълъб Донев президентът Румен Радев гласоподава доверие и в предходните три свои служебни държавни управления, в които Донев бе обществен министър.

Служебният кабинет е от 21 министри. Донев ще има четирима заместници. Лазар Лазаров ще дава отговор за  обществената политика.

Христо Алексиев, прочут също от предходния длъжностен кабинет, поема сектор „ Транспорт и известия “. Иван Демерджиев е силовият вицепремиер.  А Атанас Пеканов ще дава отговор за  евросредствата.

След церемонията при президента, новите министри ще одобряват властта от държавното управление на Кирил Петков. Първо служебният министър председател ще поеме поста в Министерския съвет, а по-късно ще бъде предадена работата по министерства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР