Държавен фонд Земеделие“ започна подписването на договори по Националната програма

...
Държавен фонд Земеделие“ започна подписването на договори по Националната програма
Коментари Харесай

Първите договори по пчеларската програма вече са готови

Държавен фонд „ Земеделие “ стартира подписването на контракти по Националната стратегия по пчеларство (НПП) за 2021 година 1 952 претендента са утвърдени за подкрепяне с общ размер на декларираната финансова помощ от 8 052 644 лева С нарастването на бюджета по програмата за тази година всички възможни претенденти ще получат финансиране.

Пчеларите ще бъдат поканени за сключване на договорите в регионалните дирекции на ДФЗ-РА, където са подали документи за присъединяване. С договорите си те ще получат и особено готова осведомителна листовка. Очаква се до края на  месец март всички контракти да са подписани.

Закупуването на техническо съоръжение при примитивен рандеман и обработка на пчелни артикули се оказа най-желано. По тази мярка са утвърдени 1 413 претендента с утвърдена финансова помощ от 3,5 млн. лв..

Интерес бе маркиран и към закупуване на кошери, отводки и пчелни майки, където на 1 247 пчелари е утвърдено финансиране в размер на над 3,3 млн. лв..

900 пчелари ще получат финансиране в размер на близо 1 млн. лева за закупуване на медикаменти за отнасяне на пчелните фамилии.

Припомняме, че Националната стратегия по пчеларство за интервала 2020-2022 година е с общ бюджет от 22.5 млн. лв., от които 50% са обезпечени от Европейски Съюз и 50% – от националния бюджет.

Източник: naselo.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР