Държавен фонд Земеделие За първи път за земеделските стопанства от

...
Държавен фонд Земеделие За първи път за земеделските стопанства от
Коментари Харесай

Първи електронен прием за фермерите за инвестиции в стопанствата


Държавен фонд " Земеделие "

За първи път за земеделските стопанства от през днешния ден - 14 февруари, беше отворен електронен банкет на документи през Интегрираната система за ръководство и наблюдаване (ИСУН) по мярката за вложения в материални активи (мярка 4.2). Срокът за кандидатстване е до 16 май 2018 година

Новината заяви Атидже Алиева-Вели, зам.-изпълнителен шеф на Държавен фонд " Земеделие " по време на Шестата национална среща на земеделските производители в Златни пясъци.

Така всички документи за кандидатстване по Програмата за развиване на селските региони към този момент ще се подават единствено електронно. Това се прави по отношение на измененията от януари 2018 година в Закона за земеделските производители.

Изключение ще има единствено за техническата документи, която съпровожда плановите оферти, сподели Алиева. Това значи, че документи на книжен притежател няма да бъдат одобрявани. Електронно ще се реализира и цялата връзка сред фонд " Земеделие " и претендентите.

Новите моменти в процедурата при разглеждане на плановите оферти включват още предварителната им оценка и класиране, с опция за подаване на несъгласие против оценката от страна на бенефициентите. Следва оценка за административно сходство и допустимост на разноските, която завършва с оценителен отчет. Той също предстои на обжалване пред Управляващия орган.
След това следва техническа и финансова оценка и издаване на оценителен отчет.

Подаването на настояването за заплащане, без значение дали става въпрос за предплатено, междинно или дефинитивно, също ще се прави през ИСУН, в това число документите, които се ползват към настояването, изясни още Атидже Алиева-Вели. За тази цел бенефициентите би трябвало да имат авансово изработен от тях електронен профил в ИСУН, както и дипломиран електронен автограф.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР