Държавен фонд Земеделие по мярка 7 Основни услуги и обновяване

...
Държавен фонд Земеделие по мярка 7 Основни услуги и обновяване
Коментари Харесай

Мащабни проекти по благоустрояване ще изпълняват в община Ценово

Държавен фонд " Земеделие " по размер 7 " Основни услуги и възобновяване на селата в селските региони " от Програмата за развиване на селските региони за интервала 2014 – 2020 година даде зелена улица на два нови плана, които ще се извършват на територията на община Ценово.
Подписаните към този момент контракти плануват близо 1,3 млн. лв. да се влагат за възстановяване на инфраструктурата в обитаемоте места. Първият план, който е на стойност близо 1,092 млн. лв., обгръща съвсем всички села. Там ще се преасфалтират цели улици или огромни сектори от пътните платна.
" Повечето от плануваните за ремонт улици са в окаяно състояние и не са ремонтирани с десетилетия. Където е належащо, ще се подмени трошено каменната основа, преди да се положат два пласта асфалт ", акцентира Александър Йорданов - експерт в отдел " Териториално селищно устройство " на община Ценово.
Вторият план се отнася съответно до село Долна Студена. Предвидено е да се построи нова площадка за спорт и отдих. Ще се обособят няколко профилирани кътове по ползи, ситуирани на повърхност на повече от 2000 квадратни метра. Около пространството, където ще бъде инсталирана мултифункционална станция с комбинирани уреди за стрийт фитнес, е планувано ще се постави специфична ударопоглъщаща настилка. Подрастващите от селото ще се радват на първата рампа за скейтъри и площадка за ролери. По алеите в зоните за отдих ще се инсталират пейки и беседки, ще има и чешмичка за вода, които ще бъдат обградени от зелени площи. Крайният период за привършване на строителните действия е до 36 месеца.
До дни ще бъдат оповестени публични поръчки за избор на реализатор и строителен контрол по двата плана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР