Държавен фонд Земеделие наваксва закъсненията по договорите със земеделските стопани,

...
Държавен фонд Земеделие наваксва закъсненията по договорите със земеделските стопани,
Коментари Харесай

Васил Грудев: Фонд Земеделие наваксва закъсненията по договорите

Държавен фонд " Земеделие " наваксва закъсненията по договорите със земеделските стопани, съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия неговият изпълнителен шеф Васил Грудев. През първата седмица на септември ще бъде завършено договорирането с преработвателите и ще се пристъпи към сключването на контракти по горските ограничения.

Грудев заяви, че към този момент са подписани договорите с 880 млади фермери на обща стойност 60 млн. лева, като максимален е ползата към биологичното развъждане на плодове, зеленчуци и трайни насаждения.

Фондът ще успее да навакса забавянето в обработката на договорите, което е сред 12 и 18 месеца.

Васил Грудев, изпълнителен шеф на фонд " Земеделие ": Фондът към този момент е спокоен и работи в естествени темпове.
Директорът на фонд " Земеделие " заяви, че до края на годината стопаните ще получат и годишните заплащания по " Натура 2000 ", както и за необлагородените региони.

Промени се плануват и при директните заплащания на повърхност, където от акцията за 2021 година ще бъде въведено 100% наблюдаване на стопанствата и електронно кандидатстване за дотации. Това ще става посредством сателитни фотоси, правени посредством европейската система " Коперник ", които ще демонстрират потреблението на площите на територията на цялата страна.
Васил Грудев, изпълнителен шеф на фонд " Земеделие ": Нашите стопани би трябвало да знаят, че ще бъдат непрестанно и непрекъснато следени с 10 високочестотни фотоси месечно, с цел да се види развиването на културите и цялостно покритие на страната.
При това инспекциите ще се вършат, без да се върви на място и да се изисква стопаните да участват на тях.
Васил Грудев, изпълнителен шеф на фонд " Земеделие ": Този надзор ще бъде осъществяван без да бъдат притеснявани от администрацията.


Грудев уточни, че ще се управлява в работата си от два правилото: успокоение и бистрота.

Той заяви, че се планува цялостна електронизация на процесите сред фонда и бенефициентите му - от подаване на заявление за кандидатстване, цялата връзка посред им, както и основаване на електронни досиета на всеки от 120 000 получатели на средства от фонд " Земеделие ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР